Najznačajniji rok pjesnik: Objavljena monografija “Goran Bare – Budi ponosan”

Uz monografiju “Goran Bare – Budi ponosan” je u prodaji, a uz nju se dobije i download code za preuzimanje kompilacije “Baretov blues 21. stoljeća”

“Goran Bare – Budi ponosan” naslov je monografije autora Aleksandra Dragaša predstavljene na Interliberu.

Goran Bare utjelovljenje je rock’n’rolla, jedan od najznačajnijih muzičara ovih prostora, “momak iz proklete kuće” čija je životna priča puna uspona i padova.

“Van svake sumnje, on je i jedan od naših najvećih rock pjesnika”, ističe Aleksandar Dragaš u prologu Baretove monografije “Budi ponosan”.

Dragaš je jedan je od najznačajnijih muzičkih kritičara, no njega i Bareta veže puno više od pukih recenzija i izvještaja s koncerata. Njih veže prijateljstvo, izdavaštvo, prvi nastupi, prvi demo snimci. Njihovi putevi su isprepleteni, Bare je ispjevao pjesme koje su postale “soundtrackom odrastanja mnogih generacija”, a Dragaš ispisao stotine i stotine tekstova koje su mnogima približile stvaralaštvo, kako Bareta tako i mnoštva drugih muzičara.

Uz monografiju “Goran Bare – Budi ponosan” je u prodaji, a uz nju se dobije i download code za preuzimanje kompilacije “Baretov blues 21. stoljeća” na kojoj se nalazi 15 najznačajnijih njegovih pjesama od 2001. do 2018. godine po izboru Aleksandra Dragaša.

Monografija Goran Bare – Budi ponosan (Foto: Privatna arhiva)

https://www.vijesti.me

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *