Nikola Rakočević – Biografija

Nikola Rakočević (Kragujevac, 27. jun 1983), srpski pozorišni, televizijski i filmski glumac.

Nikola Rakočević
IFFR 2015 - d8 - Sky Above Us (2).jpg

Nikola Rakočević
Datum rođenja 27. jun 1983.(35 god.)
Mesto rođenja Kragujevac
 SFRJ
IMDb veza

Prvo pojavljivanje pred kamerama mu je u kratkometražnom filmu Dobro poznata stvar, dok svoje zapaženije uloge ostvaruje u filmovima Šejtanov ratnik i Šišanje.

Nagrade
  • Nagrada za najbolju mušku ulogu za film Krugovi u Nišu 2013
  • Nagrada za glumca druge festivalske večeri za film Skidanje u Nišu 2013
  • Nagrada za najbolju mušku ulogu u filmu Šišanje na festivalu Cinema Citi 2011
  • Nagrada “Ardalion” za najboljeg mladog glumca 2008.
  • Nagrada Politike “Avdo Mujčinović” za ulogu Zorana (ponekad Marka) u predstavi Barbelo, o pisma i deci, Jugoslovenski pozorišni festival, Užice 2008.
  • Nagrada iz Fonda “Dara Čalenić-Darinka” za najboljeg mladog glumca, za ulogu Zorana (ponekad Marka) u predstavi Barbelo, o psima i deci, 53. Sterijino pozorje, Novi Sad 2007.
Filmografija
Filmografija glumca Nikole Rakočevića
God. Naziv Uloga
2000.-te
2002. Dobro poznata stvar (kratki film) Mirko
2003. Taksista (kratki film) Napadač
2003. Mješoviti brak (serija) Radenko
2004. Karađorđe i pozorište Ustanik
2004. Ulični hodač (kratki film) Relja
2005 – 2008. Ljubav, navika, panika (serija) Aleksa
2006. Sinovci Milan Srećković
2006. Šejtanov ratnik Novica Marjanović
2007. Milan (kratki film) Ognjen
2007. S. O. S. – Spasite naše duše Stražar na granici
2007. Premijer (serija) Goksi
2009. Život i smrt porno bande pozorišni glumac
2009. U prolazu
2009. Sjene Gavrilo Princip
2008 – 2009. Gorki plodovi (serija) Mića/Monah Serafim
2010.-te
2010. Totalno novi talas Kosta
2010. Žena sa slomljenim nosem Marko
2010. Šišanje Novica Marjanović
2011. Moj rođak sa sela (serija) Murat
2011. Oktobar
2011. Igra istine Vanja
2012 – 2014. Vojna akademija Milan Lakićević-“Laki”
2012 – 2014. Folk Nino
2013. S/Kidanje Relja
2013. Krugovi Bogdan
2013. Vojna akademija 2 Milan Lakićević Laki
2014. Travelator Slav
2014. Sjene Gavrilo Princip
2014. Branio sam Mladu Bosnu Rudolf Cistler
2015. Branio sam Mladu Bosnu (TV serija) Rudolf Cistler
2015. Nebo iznad nas Bojan
2015. Vidimo se u Veneciji Dragan
2015. Poslednji panteri Adnan Celik
2016. Tranzicija Edi
2016. Vere i zavere Baltazar Sultajs
2016. ZG 80 Peđa
2016. Ono malo časti mladi Tanasko Rakić
2016. Sumnjiva lica Milorad Cvijović

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *