Nikolaj Coster-Waldau – Biografija

Nikolaj Coster-Waldau (27. jul 1970 – ), danski glumac, koji je u domovini postao poznat zahvaljujući hit-filmu Nattevagten (Noćni čuvar) iz 1993. godine.

Nakon toga je imao zapaženu ulogu kao protagonist TV-serije New Amsterdam, a danas nastupa u ulozi Jamieja Lannistera u TV-seriji Game of Thrones. Veće filmske uloge ostvario je u trileru Lovci na glave, hororu Mama, akcionom filmu Zaborav, i romantičnoj komediji Osveta na ženski način.

Filmografija
 2018 Domino
Christian
 2017 The Simpsons (TV Serija)
Markery

The Serfsons (2017) … Markery (glas)
 2011-2017 Game of Thrones (TV Serija)
Jaime Lannister
 2017 Shot Caller
Jacob / Money
 2017 3 ting
Mikael
 2017 Small Crimes
Joe Denton
 2016 Chicken/Egg (Kratkometražni)
Kenneth
 2016 Gods of Egypt
Horus
 2015 Klovn Forever
Nikolaj Coster-Waldau
 2015 GivingTales (Video Igra)
Narator – The Steadfast Tin Soldier (glas)
 2015 Saturday Night Live (TV Serija)
Jaime Lannister

Taraji P. Henson/Mumford & Sons (2015) … Jaime Lannister (nepotpisan)
 2014 En chance til
Andreas
 2014 The Other Woman
Mark King
 2013 Tusen ganger god natt
Marcus
 2013 Oblivion
Sykes
 2013 Mama
Lucas / Jeffrey
 2011 Hodejegerne
Clas Greve
 2011 Blackthorn
James Joven
 2009-2010 Blekingegade (TV Mini-Serija)
Jan Weimann

Episode #1.5 (2010) … Jan Weimann
Episode #1.4 (2009) … Jan Weimann
Episode #1.3 (2009) … Jan Weimann
Episode #1.2 (2009) … Jan Weimann
Episode #1.1 (2009) … Jan Weimann
 2009 Ved verdens ende
Severin Geertsen
 2009 Virtuality (TV Film)
Commander Frank Pike
 2008 Himmerland
Thomas
 2008 New Amsterdam (TV Serija)
John Amsterdam / John York
 2008 Kautokeino-opprøret
Biskop Juell
 2007 The Baker
Bjorn
 2006 Filthy Gorgeous (TV Film)
Alex
 2006 Supervoksen
Martin
 2006 Firewall
Liam (kao Nikolaj Coster Waldau)
 2005 The Headsman
Martin
 2005 Kingdom of Heaven
Village Sheriff
 2004 Wimbledon
Dieter Prohl
 2004 Den gode strømer
Sune
 2003 Manden bag døren
Svend
 2003 Rembrandt
Kenneth (kao Nikolaj Coster Waldau)
 2001 Black Hawk Down
Gordon
 2001 Enigma
Puck (kao Nikolaj Coster Waldau)
 2000 Lock, Stock… (TV Serija)
Jordi

…And Four Stolen Hooves (2000) … Jordi
 2000 På fremmed mark
Holt
 1999 Misery Harbour
Espen Arnakke (kao Nikolaj Coster Waldau)
 1999 Antenneforeningen
Rocker
 1998 Nattens engel
Frankie
 1998 Vildspor
Ossy (kao Nikolaj Coster Waldau)
 1997 Hemmeligheder
Mads
 1997 Bent
Wolf (kao Nikolaj Waldau)
 1997 Jacobs liste (TV Film)
Jacob (kao Nikolaj Coster Waldau)
 1995 Lyse tider (TV Spot)
 1995 Who's Hitler? (TV Spot)
Nattevagten
 1994 Nattevagten
Martin (kao Nikolaj Coster Waldau)
 1993 Slaget på tasken (TV Film)
Christian

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *