05.08.1962 – Umrla Merilin Monro

Posljednji snimak Merilin Monro pred smrt: U očima joj se videla muka i užas

Piše: Stil
Osim fotografa, i glumičina kućna pomoćnica osetila je da nešto nije u redu

Ovo je poslednji poznati snimak Merilin Monro. Nastao je krajem jula 1962. i na njemu se glumica vidi na plaži kako pozira fotografu Džordžu Borisu. Načinili su ga prolaznici koji su prisustvovali fotografisanju.

Džordž je posle ispričao da se videlo da glumicu “nešto muči”. Raspoloženje joj je variralo od histeričnog smejanja do bezrazložnih suza. Bila je rasejana i nije obraćala pažnju na ono što su joj govorili.

Merilin Monro pronađena je mrtva u svom stanu u ranim jutarnjim časovima od strane njenog psihijatra, Ralfa Grinsona. Njena kućna pomoćnica Eunis Marej osetila je da nešto nije u redu. Videla je svetlo ispod vrata, ali nije mogla da uđe u sobu.  Vest o smrti postala je naslovna strana svih tadašnjih novina.

Stopa samoubistava u Los Anđelesu se duplirala nakon glumičine smrti, a novine su svakodnevno primale na desetine poziva i pisama sa zahtevima čitalaca da saznaju šta se desilo poznatoj glumici i pevačici, piše portal The vintage news.

Pogrebnik otkrio kako je Merlin Monro izgledala nakon smrti

www.nezavisne.com/magazin/…je-Merlin-Monro…smrti/424380

Organizator sahrane, koji je pomogao da se pripremi tijelo Merilin Monro za pogreb, otkrio je stravične detalje o stanju njenog tijela nakon što je pronađena mrtva.Alan Abot i Ron Hast vodili su jednu od najpoznatijih pogrebnih agencija u Americi šezdesetih godina prošlog vijeka.U svojoj knjizi „Da prostiš mrtvačka kola“ (Pardon My Hearse) Abot je opisao kako je izgledalo tijelo legendarne glumice i navodi da je najpoznatija plavuša na svijetu bila gotovo neprepoznatljiva u trenutku kad ju je ugledao mrtvu.

„Bilo je teško povjerovati da je to slavna ljepotica Merlin Monro. Izgledala je kao prosječna starija žena koja se nije previše brinula o svom tijelu. Očigledno je da su okolnosti u kojima je preminula pogoršale njen izgled. Kad neko umre, gravitacija dovodi do toga da se krv taloži na najnižoj tački tijela. U njenom slučaju, s obzirom da je umrla licem prema dole, ljubičaste mrlje od krvi ostale su na licu, a vrat joj je jako natekao. Kosa joj je bila kovrdžava i kratka”, napisao je Abot.

Naveo je i da neko vrijeme nije farbala kosu pošto su se jasno nazirale smeđe izrasline.

„Noge joj nisu bile obrijane, bile su obrasle dlakama, a usne su joj bile jako ispucale. Nokti na nogama i rukama su joj bili zapušteni“, svedoči poslednja osoba koja je vidjela tijelo slavne glumice.

Dio Abotovog posla bio je da okupa i obuče glumičino tijelo pred sahranu. Abot je otkrio da su među njenim stvarima pronašli i lažne grudi koje su odlučili da ne koriste u pripremi tijela Merilin Monro za sahranu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *