Mathieu Kassovitz – Biografija

Mathieu Kassovitz (rođen 3. avgust 1967), francuski reditelj, scenarista, producent i glumac. Osnivač je MNP Entreprise, kompanije za filmsku produkciju.

Osvojio je tri nagrade César: Najobećavajući glumac za See How They Fall (1994), i za najbolji film i montažu za La Haine (1995). Takođe ima i nominacije za najboljeg reditelja i najbolji scenario.

Filmografija
Reditelj
 2008 XY (Kratkometražni)
 2008 Babylon A.D.
 2003 Gothika
 1997 Assassin(s)
 1996 Lumière sur un massacre (TV Serija) (1 epizoda)

En forêt (1996)
 1995 La haine
 1993 Métisse
 1992 Assassins… (Kratkometražni)
 1991 Cauchemar blanc (Kratkometražni)
 1990 Fierrot le pou (Kratkometražni)
Glumac
 2015-2018 Le Bureau des Légendes (TV Series)
Malotru
 2018 L.E.J: La nuit (Video short)
 2017 Calls (TV Series)
Franck

 2017 Sparring
Steve Landry
 2017 Deux escargots s'en vont (Short) (voice)
 2017 Happy End
Thomas Laurent
 2017 De plus belle
Clovis
 2016 Le gang des Antillais
Le patron du bar
 2016 Addict (TV Mini-Series)
 2016 War & Peace (TV Mini-Series)
Napoleon Bonaparte

Episode #1.6 (2016) … Napoleon Bonaparte
Episode #1.5 (2016) … Napoleon Bonaparte
Episode #1.2 (2016) … Napoleon Bonaparte
Episode #1.1 (2016) … Napoleon Bonaparte
 2014 Vie sauvage
Philippe Fournier – dit Paco
 2014 Un illustre inconnu
Sébastien Nicolas / Henri de Montalte
 2013 Angélique
Nicolas / Calembredaine
 2012 Le guetteur
Vincent Kaminski
 2012 La vie d'une autre
Paul Speranski
 2011 Haywire
Studer
 2011 L'ordre et la morale
Philippe Legorjus
 2008 Louise-Michel
Le propriétaire de la ferme
 2006 Avida
Le producteur chanceux
 2005 Munich
Robert
 2003 Kourtrajmé Vol 1 (Short)
 2002 Amen.
Riccardo Fontana
 2002 Astérix & Obélix: Mission Cléopâtre
Physionomiste banquet
 2001 Birthday Girl
Yuri
 2001 Amélie
Nino Quincampoix
 1999 Jakob the Liar
Herschel
 1997 Assassin(s)
Max
 1996 Un héros très discret
Albert Dehousse
 1996 Mon homme
1st Client: Clement (uncredited)
 1995 La haine
Young Skinhead
 1995 La cité des enfants perdus
Man on the Street (uncredited)
 1994-1995 3000 scénarios contre un virus (TV Series)
Le copain de P'tit Loulou / Le pharmacien

Avant… mais après (1995) … Le copain de P'tit Loulou
La sirène (1994) … Le pharmacien
 1994 Avant mais après (Short)
 1994 Elle voulait faire quelque chose (Short)
Mathieu
 1994 Putain de porte (Short)
 1993 Métisse
Felix
 1992 Assassins… (Short)
 1992 Un été sans histoires
Un auto-stoppeur
 1992 Touch and Die (TV Movie)
Piaz
 1990 Fierrot le pou (Short)
 1983 La vie de Berlioz (TV Mini-Series)
Hector jeune

Episode #1.1 (1983) … Hector jeune
 1981 L'année prochaine… si tout va bien
Le petit garçon qui veut un Goldorak
 1979 Au bout du bout du banc
Mathias Oppenheim
 1978 Médecins de nuit (TV Series)

Christophe (1978)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *