Jean-Jacques Annaud – Profil

Jean-Jacques Annaud (rođen 1. oktobar 1943). francuski filmski reditelj, scenarista i producent, najpoznatiji po režiji  Quest for Fire (1981), The Name of the Rose (1986), The Bear (1988), The Lover (1992), Seven Years in Tibet (1997), Enemy at the Gates (2001) i Wolf Totem (2015).

Annaud je dobitnik nekoliko nagrada, uključujući 5 nagrada César, jedna nagrada David di Donatello i jedna nagrada Nacionalne filmske akademije. Annaudov prvi film, Black and White in Color (1976), dobitnik je Oscara za najbolji strani film.

Filmografija
 2011 Black Gold
 2011 Dior J'adore (Video spot)

 2009 Invisible Network of Kids (TV Serija) (ko-reditelj – 1 epizoda)

 2004 Deux frères
 1992 L'amant
 1991 The King of Ads (Dokumentarac) (segmenti “Hertz commercial, ” “Kelton commercial, “, “Ford Escort Manhattan”)
 1988 L'ours

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *