Asteriksov i Obeliksov 60. rođendan: Luksuzno izdanje košta čak 200 evra

Po prvi put se otkrivaju scenarija i kucani tekstovi Renea Gosinija i table Alberta Uderza. U raskošnoj platnenoj kutiji velikog formata (290 x 370) sa 208 stranica čitaoci će otkriti dve knjige jedna sa leve i jedna sa desne strane.

Kako prenosi Stripblog, leva strana je rezervisana za scenaristu Renea Gosinija i scenario (sinopsis i isečke), a desna strana nam donosi 44 originalne table nacrtane i potpisane potpisom Alberta Uderza na papiru Munken 150g.

Ovo je zaista jedinstvena prilika da dođete u srce stvaranja jednog od najpoznatijih evropskih stripova. Moći ćete bolje da sagledate celu hemiju koja se rađala između dva autora. Prve skice Asteriks i Obeliksa, prvi zapisi kao i prve table u boji epizode koja je objavljena u časopisu „Pilote“ 29. oktobra 1959. godine.

Prema podacima sa zvaničnog sajta Asteriksa i Obeliksa, cena ovog jedinstvenog i luksuznog izdanja je 200 evra, a tiraž je ograničen na 800 primeraka.

Ovo je svakako impozantna i pozamašna suma za jedno izdanje, iako je veoma vredno i poštovanja i novca, čak i francuskim ljubiteljima glaskih junaka (koji imaju bolji standard od naših čitalaca), sudeći na osnovu komentara u postu gde se najavljuje ovaj strip, nisu zadovoljni cenom.

U pripremi je još jedno interesantno izdanje, nova epizoda “Asteriks i tajna čarobnog napitka” koju rade naslednici tvoraca Feri i Konrad.

https://www.danas.rs/

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *