Slađana Belko – Parovi u cyber životu

Parovi u cyber životu

Učesnica broj 2 jedva je čekala da svane. Odmah rukom poteže telefon. Lagani pokret palcem i… nema poruka. Nema ni znaka da je bio na mreži. Nema toliko dugo čekanog znaka. Da je i on mislio na nju isto kao i ona na njega. Sayber zavodnik spava omamljen pivom, i možda još nečim jačim, dok se ona muči tražeći male signale naklonosti. I špijunira onu drugu. I druge. To što joj šapće jutarnje pesmice, zavodi ispraznim frazetinama, ona shvata kao izraz duboke ljubavi, poštovanja, razumevanja „jedne duše u dva tela“. Peca se. A on baca mamce i dalje. Igra se i ta igra „toplo hladno“ među njima traje nedeljama. Učesnica broj 2 se nervira. Plače. Piskara. Crta. Pokušava da glumatanjem intektualke izazove naklonost. Za takvu vrstu vibracija potrebno je imati mnogo više od napibirčenog google znanja. I trogodišnje škole učenika u privredi. Pristaje na svaku vrstu poniženja samo da bi joj on poklonio još koji jutarnji „briffing“.

Učesnica broj 1 je ovo već sve prošla. Iskustvo je na njenoj strani. Igrala se s njim prva. Dopalo joj se, ali kao i svaka igračkica u životu male razmažene princeze, brzo je završio u uglu. Bačen. Nastavak igre je bio samo malo sitno nadgornjavanje sa drugim devojčicama, da im otme njihovu lutku iz ruku i pokaže ko je i dalje gospodarica.

Sve dok nije slučajno nagazila bačenog lutka. Isprane oči, omlitavele ruke, slabašne noge, ni traga od onog princa na belom konju. Kojeg je sama izmaštala. A u stvarnom životu bele se samo njegovi zubi ispod ušiljenog nosa i modrih kolutova oko očiju. Užasnuo ju je njegov izgled. Mladog bolesnog starca koji više ne može da kontroliše svoj poriv za novim i novim i novim reckama. Na messengeru, viberu, whats upu… U njegovom carstvu snova, iluzija i laži.

Učesnica broj 1 osetila je krivicu. Igrala je njihovu igricu u trouglu, zadirkujući tu drugu ili petu ili osamnesthiljadadevetsočetrnaestu syber ljubavnicu. Njegovu. Osetila se odgovornom. I postiđenom. Ne zbog onog što su njih dvoje imali, šta su to uopšte imali?, već zbog toga što je uživala da se poigrava sa tom drugom nesretnicom. I njim naravno.
Čitala je njene nazovi misli, pesmičice i pokušaje zavođenja nekakvim instant znanjem. Onaj kome je pisano većinu toga nije ni video. Još manje shvatio. Ne zato što nije dovoljno inteligentan već zato što je dovoljno nezainteresovan.
Kopnio je uz pivo i plavičasti sjaj ekrana, učesnica, pardon nesretnica broj 2 je svaki treći dan plakala zbog izgubljene ljubavi života, da bi se nakon novog jutra i nove syber igrice osetila voljenom, (po)željenom i neodbačenom. Krpom. Kojom on briše pod a ona utire suze.

 

Ta stalna igra mora da se završi.
Pritiska se delete na njihova imena.
Nestaju iz imenika, sa ekrana, iz života.
U vilu ulaze novi parovi.
Na leđima nose brojeve 1 i 2.
Novi krug.

 

photo by Hasting Works

One thought on “Slađana Belko – Parovi u cyber životu

  • 12/06/2019 at 10:34 pm
    Permalink

    Nije syber nego cyber.

    Cyber Q®ajber

    Reply

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *