Nastavak romana – „Solunska 28 II deo“ Dr Neleta Karajlića

Nakon autobiografije „Fajront u Sarajevu“, usledio je roman „Solunska 28 – O novcu i strastima“, prvi deo trilogije koji je i ovenčan nagradom „Momo Kapor“, u kojem nam pripoveda istoriju jedne kuće izgrađene s kraja 19. veka u dorćolskoj ulici i vodi nas u prostor sa druge strane ogledala, na samoj tromeđi života, smrti i večnosti.

Sada će Nele čitaoce obradovati drugim delom trilogije „Solunska 28“ posvećene ljudima i događajima koji su prolazili kroz dorćolsku kuću na samoj obali Dunava, saopšteno je iz izdavačke kuće Laguna

Nastavak monumentalne sage o jednoj kući, jednom gradu i dva sveta još jednom potvrđuje da je naša književnost u Dr Karajliću dobila jedan nov, drugačiji i hrabar glas kojim ovaj svestrani umetnik ume i ima mnogo toga važnog da nam kaže, navodi se u saopštenju.

„Ovo je priča o jednoj ženi. Ženi koju je sudbina kaznila ostavivši je u životu. Ona je pobedila – LJubavlju.

Ovo je priča o jednome jutru… koje je promenilo sve….

Ovo je priča o jednome gradu. Ranjenom, osakaćenom i poniženom gradu, koji se podiže iz pepela, verom u sebe.

Ovo je priča o jednome muškarcu, prevarenom, izdanom, ostavljenom od prijatelja, slepom od želje za osvetom, muškarcu koji spasava dušu… praštanjem.

Ovo je priča o jednoj ljubavi, zabranjenoj, neizrecivoj i otrovnoj ljubavi, što se na kraju, kao i svaka ljubav, pretvori u plamen.

Ovo je priča o jednoj golgoti posle koje, kao i posle svake golgote, dođe vaskrsenje.

Ovo je priča o muzici, o njenoj tajanstvenoj moći, o tome kako slepima daje vid, onima u raju spokoj, a onima u paklu utehu.

Ovo je priča o jednome d ečaku. Bolesnom dečaku koji će da ozdravi, verujući u nemoguće.“, rekao je Dr Nele Karajlić o knjizi.

Drugi deo trilogije Dr Neleta Karajlića, „Solunska 28 – O prijateljstvu i izdaji“, možete pronaći od 20. septembra u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs, na sajtu www.laguna.rs kao i na kioscima.

Foto: Promo

https://www.danas.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *