Crnogorske klape i horovi održali koncert u podgoričkom KIC-u

Niska muzičkih bisera

Muzičko veče „Biserom je okićena moja mila Crna Gora” na kome su nastupile crnogorske vokalne klape i dva hora održano je preksinoć u velikoj sali podgoričkog KIC „Budo Tomović”. Organizatori ove večeri bili su Udruženje folklornih ansambala Crne Gore i KIC „Budo Tomović”.
Koncert je počeo nastupom domaćina, KIC Pop hora koji je rukovođen dirigentom Sašom Barjaktarevićem izveo pjesme „Teče Tara” i „Oj, đevojko drugarice”, a kao solisti nastupili su članovi hora Tamara Pavićević i Jovan Vuković. Potom su na muzičku nisku crnogorskih folklornih i tradicionalnih narodnih melodija nastavili da se nižu sve sami biseri, a publika zdušno davala podršku izvođačima. Nastupila je i poznata ženska klapa „Veselice”, potom mlađani ali odlični „Štiglići”, poznate „Bisernica Boke”, zanimljiva mješovita podgorička klapa „Kamerton”. Posebno toplo publika je pozdravila goste iz Nikšića, mješoviti hor i narodni orkestar JU „Zahumlje”.
Za kraj zajednički nastup svih učesnika uz legende crnogorskog melosa iz cetinjskog KUD-a „Njegoš” i podgoričkog KIC-a Veska Mileusnića i Šukriju Žutog Serhatlića uz pjesmu „Biserom je okićena moja mila Crna Gora”. Veče je vodio novinar Milorad Mićo Miranović. Ž.J.

Foto: KIC Pop hor nastup posvetio nedavno preminuloj članici

https://www.dan.co.me

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *